Sunčeki iz Zvončića kod uzgajivača malih životinja

U vrtiću Zvončić ove pedagoške godine, skupina Sunčeka odlučila je započeti suradnju s Udrugom uzgajivača malih životinja iz Nedelišća. Cilj ove suradnje je omogućiti djeci stjecanje novih znanja i vještina te upoznavanje raznih vrsta malih životinja.

Prvi korak u ovoj suradnji bio je posjet Udruzi uzgajivača malih životinja. Iskustvo je bilo ne samo poučno, već i izrazito zanimljivo i ugodno za sve sudionike. Tijekom posjeta Udruzi, mališani su imali priliku upoznati se s raznovrsnim malim životinjama. Promatranje ovih veselih stvorenja omogućilo im je da nauče o njihovim potrebama, navikama i karakteristikama.

Suradnja s Udrugom uzgajivača malih životinja iz Nedelišća pružila je skupini Sunčeka i drugim mališanima priliku za interaktivno učenje o životinjama i važnosti brige o njima. Ova suradnja tek je započela, i nema sumnje da će donijeti mnogo koristi za djecu iz vrtića Zvončić. Kroz nju će se razvijati ljubav prema životinjama, poticati odgovornost i briga prema prirodi te potaknuti radoznalost i istraživački duh kod naših najmlađih.